Hautakiven kaiverrus ja entisöinti

Rahom Oy

Ei vielä yhtään arvostelua. Anna oma arviosi!

Meiltä saatte mm. uudet hautakivet paikoilleen asennettuna sekä erilaiset lisätyöt vanhoihin hautakiviin, kuten hautakivien kaiverrukset ja entisöinnit. Myös paikan päällä tehtynä!

Y-tunnus: 2235250-9
Hautakiven entisöinti, Hautakiven kunnostus, Hautakiven puhdistus, Hautakiven oikaisu, Hautakiven pesu, Hautakiven kaiverrus, Hautakiven kultaus, Hautakiven uudelleen kultaus
Korpilahti, Jyväskylä, Jämsä, Muurame, Toivakka, Joutsa, Luhanka, Keuruu, Petäjävesi, Uurainen, Multia, Laukaa, Hankasalmi, Konnevesi, Äänekoski, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas, Viitasaari, Saarijärvi, Pieksämäki, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Hirvensalmi, Pertunmaa, Mänttä-Vilppula, Juupajoki, Virrat, Orivesi, Ruovesi, Kuhmoinen


Hautakiven kaiverrusta jo toisessa polvessa

RAHOM Oy on jo toisessa polvessa palveleva kivialan yritys Jyväskylän Korpilahdella. Meiltä saatte mm. uudet hautakivet paikoilleen asennettuna sekä erilaiset lisätyöt vanhoihin hautakiviin. Myös paikan päällä tehtynä!

Hautakiven hankinta on tärkeä osa vainajan muistamista ja kunnioitusta
Hautakivellä on suuri symbolinen merkitys, sillä se edustaa vainajan pysyvyyttä ja heidän elämäntyönsä muistoa. Hautakiven hankkijoiden on hyvä ottaa huomioon vainajan toiveet ja persoonallisuus, jotta kivi edustaa heitä mahdollisimman hyvin. Myös vainajan perheen ja läheisten mielipiteet on hyvä huomioida, sillä hautakivi on myös läheisten paikka käydä suremassa ja muistelemassa vainajaa.

Hautakiven hankinta on aina herkkä asia, joka vaatii asiantuntemusta ja tietoa kulttuurisista ja perinteisistä käytännöistä. Näissä asioissa olemme apuna tukemassa teitä valitessanne läheisellenne hautakiveä.

Hautakiven lisänimen kaiverrus
Vanhaan hautakiveen voidaan lisätä vainajan nimitiedot kaivertamalla se samalla tyylillä kuin aiemmatkin kaiverrukset ovat. Lisänimi tehdään aina oletuksena samalla tekstityylillä ja koolla kuin aiemmatkin kaiverrukset ovat. Jos hautakivessä ei ole tilaa uudelle lisänimen kaiverrukselle niin vaihtoehtoina ovat myös hautakiven uudelleen hionta tai muistolaatan kiinnittäminen.

Työ voidaan tehdä kesäaikaan yleensä suoraan paikan päällä hautausmaalla tai tarpeen vaatiessa hallillamme. Tällöin kuljetamme kiven hallillemme Korpilahdelle ja työn valmistuttua toimitamme sen takaisin paikoilleen hautausmaalle. Tästä ei aiheudu asiakkkaalle lisäkuluja.

Hautakiven lisänimen kaiverruksen hinta muodostuu kaiverrettavien merkkien määrän mukaan ja hautakiven lisänimen kaiverrus maksaa yleensä alkaen 150€.

Hautakiven puhdistus ja entisöinti
Hautakiven pinnat likaantuvat ja kaiverruksien värit haalistuvat ajan saatossa Suomen vaativissa ja vaihtelevissa säissä. Hautakiven entisöinnillä ja puhdistuksella saadaan hautakivi uudestaan uuden veroiseksi, pienin kustannuksin. Entisöinnin yhteydessä hautakiven sivut voidaan myös puhdistaa kauttaaltaan.

Hautakiven entisöinnissä vanhat kaiverrukset puhdistetaan edellisestä väristä kokonaan ja tilalle laitetaan uusi, haluttu väri. Kaiverruksen värin vaihto on myös mahdollista eli esim. ennen hopeoitu teksti voidaan nyt vaikka vaihtaa kultaan. Tällöin hautakivelle saadaan uudenlainen ilme ja mahdollisesti ennen huonosti yhteen sopineet kiven ja kaiverruksien väri saadaan nyt paremmin erottuviksi.

Vanhan hautakiven uudelleen kultaus ja hionta
Jos vanhaan hautakiveen ei enään mahdu uusia kaiverruksia, kannattaa uuden hautakiven sijaan harkita myös hautakiven uudelleen hiomista. Tällöin hautakiven etupinta kiilloitetaan uudestaan ja kaiverrukset tehdään uudestaan sopivalla koolla, ottaen huomioon myös mahdolliset tulevaisuudessa tarvittavat nimipaikat.

Vanhan hautakiven uudelleen kultauksen etuna on, että monesti jo vuosikymmeniä haudalla ollut, tärkeä ja rakas sukukivi, voidaan säilyttää haudalla jatkossakin. Hionnalla päästään myös aina edullisemmalla kuin vastaavalla uudella hautakivellä. Vanhat koristeet on mahdollista jäljentää uuteenkin kaiverrukseen samanlaisina ja tarvittaessa muuttaa myös niiden kokoa.

Uudelleen hionnan yhteydessä hautakivi yleensä puhdistetaan ympäriinsä, mutta siinä voidaan myös säilyttää haluttaessa hautakiven sivujen ja taustan näkö entisellään. Etenkin jos halutaan säilyttää arvokas, vuosikymmenien saatossa tullut sammal ja ajan patina. Tällöin vain hautakiven etupinta uudistetaan uuden veroiseksi.

Pyydä meiltä tarjous hautakiven entisöinnistä!

Hauta kynttilälyhty, Hautakiven asennus, Hautakiven entisöinti, Hautakiven hionta, Hautakiven hopeointi, Hautakiven kaiverrus, Hautakiven kaiverrustyö, Hautakiven kultaus, Hautakiven kunnostus, Hautakiven laatta, Hautakiven lisänimen kaiverrus, Hautakiven nimilaatta, Hautakiven oikaisu, Hautakiven pesu, Hautakiven puhdistus, Hautakiven uudelleen kaiverrus, Hautakiven uudelleen kultaus, Hautakiven uudelleenhionta, Hautakivet, Hautakivi kynttilälyhty, Hautakivi malleja, Hautakivi uurnahaudalle, Hautakivien entisöinnit, Hautakivien kaiverrustyöt, Hautakivien kunnostukset, Hautakivikaiverrus, Hautakivikoristeet, Lisänimen kaiverrus, Lisänimien kaiverrukset, Muistolaatat, Muistolaatta, Muistomerkin kaiverrus, Pronssinen lintu, Pronssiperhonen, Pronssiset linnut, Pronssituotteet.

Rahom Oy Lampputie 2,41800 Korpilahti

Yhteystiedot

Palvelemme paikallisesti