Homekoira, Homekoiratutkimus, Homekoira asuntokaupassa

Pääkön Homekoirat

Ei vielä yhtään arvostelua. Anna oma arviosi!

Homekoira on koulutettu etsimään, tunnistamaan ja ilmaisemaan homeen haju sisätiloista. Se on kustannustehokas ja näppärä apuväline, kun halutaan etsiä piilossa muhivia homevaurioita rakennuksista. Ota yhteyttä ja kysy lisätietoa homekoiratarkastuksesta!

Homekoira, Homekoiratutkimus, Homekoira asuntokaupassa • Y-tunnus: 2599012-7
Kärsämäki, Haapajärvi, Haapavesi, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Siikalatva, Nivala, Reisjärvi, Oulainen, Sievi, Ylivieska, Alavieska, Kalajoki, Pyhäjoki, Merijärvi, Raahe, Siikajoki, Tyrnävä, Liminka, Lumijoki, Kempele, Oulu, Ii, Hailuoto, Muhos, Utajärvi, Vaala, Puolanka, Kajaani, Paltamo, Sotkamo, Ristijärvi, Vieremä, Kiuruvesi, Iisalmi, Sonkajärvi, Lapinlahti, Siilinjärvi, Pielavesi, Keitele, Vesanto, Tervo, Viitasaari, Pihtipudas, Kinnula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Kannonkoski, Karstula, Saarijärvi, Äänekoski, Halsua, Veteli, Kruunupyy, Kokkola, Kälviä, Kannus, Toholampi, Kaustinen, Lestijärvi, Perho


  • Pääkön Homekoirat #1

Homekoiratarkastukset tarkalla nenällä

Kärsitkö sisäilmaongelmista? Epäiletkö homevaurioita? Homekoira on koulutettu etsimään, tunnistamaan ja ilmaisemaan homeen haju sisätiloista. Se on kustannustehokas ja näppärä apuväline, kun halutaan etsiä piilossa muhivia homevaurioita rakennuksista.

Homekoiratarkastus
Homekoiratarkastus sisältää rakennuksen alkutietojen kartoituksen, tarkastuksen koulutetulla koiralla sekä kirjallisen raportin tarkastuksesta. Tilaaja voi olla mukana seuraamassa koiran etsintätyöskentelyä.

Koirat on opetettu tunnistamaan noin 20 kosteusvaurioissa yleisimmin esiintyvää homelajia, sädesieni ja sekakasvustot. Homekoirat ilmaisevat mikrobiperäisen hajun eli homeen hajun sisäilmasta ja osoittavat paikan missä haju esiintyy voimakkaimmin.

Koiran avulla saadaan selville onko rakennuksessa homeen hajua ja jos niin missä päin. Koira ei kuitenkaan pysty kertomaan mitä homelajeja se kohteessa haistaa, eikä homekasvuston määrää. Myöskään kasvuston tarkkaa sijaintia koiran tekemä havainto ei aina kerro. Haju kun saattaa kulkeutua tiiviiden pintojen välissä pitkästikin ja tulee koiran ulottuville yleensä jostain rakosesta tai rakenteiden saumakohdasta. Koira osoittaa kohdan jossa haju esiintyy voimakkaimmin. Näin jatkotutkimukset ja mahdolliset korjaustoimenpiteet voidaan kohdistaa oikeaan kohtaan.

Esimerkiksi rakenteiden sisällä putken liitoksen tihkuvuoto saattaa pysyä piilossa pitkäänkin, mutta koira pystyy haistamaan sen ennen kuin se näkyy rakenteiden pinnoilla. Ilmankosteuden tiivistyessä väärään paikkaan rakenteissa, kehittyy homekasvusto vähitellen ja salakavalasti rakenteiden sisään. Koira pystyy haistamaan sen jo ennen kuin se on ihmisaistein havaittavissa. Koira tunnistaa myös kuivuneen homekasvuston.

Asun Kärsämäellä, Pohjois-Pohjanmaalla, mutta minulla on tukikohta myös Varpaisjärvellä, nykyisin Lapinlahtea, joten toimialueeni muodostuu Pohjanmaalle ja Savoon. Tarvittaessa liikun toki kauemmaksikin.

Lue lisätietoa kotisivuiltamme ja ota yhteyttä!

Homekoira, Homekoira asuntokaupassa, Homekoirapalvelu, Homekoiratarkastus, Homekoiratutkimus, Homevaurion etsintä.

Pääkön Homekoirat Ruhankankaantie 151, 86710 Kärsämäki

Yhteystiedot

Palvelemme alueellisesti