Peliriippuvuuden hoito, Läheisriippuvuuden hoito

Maivita oy

Ei vielä yhtään arvostelua. Anna oma arviosi!

Maivita on yksityinen, Aluehallintoviraston valvoma ja Kelan hyväksymä päihdehoitokeskus Hämeenlinnan Lammilla. Hoidamme päihde-, peli- ja läheisriippuvuutta arvostetulla Minnesota-mallilla. Ota yhteyttä!

Y-tunnus: 2886027-2
Peliriippuvuuden hoito, Rahapeliriippuvuus hoito, Läheisriippuvuuden hoito, Läheisriippuvuudesta eroon
Lammi, Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Pori, Kouvola, Joensuu, Lappeenranta, Vaasa, Hämeenlinna, Seinäjoki, Rovaniemi, Mikkeli, Kotka, Salo, Porvoo, Kokkola, Hyvinkää, Lohja, Järvenpää, Nurmijärvi, Kirkkonummi, Tuusula, Riihimäki, Kaarina, Ahvenanmaa, Etelä-Karjala, Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Kainuu, Kanta-Häme, Keski-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Lappi, Pirkanmaa, Pohjanmaa, Pohjois-Karjala, Pohjois-Pohjanmaa, Pohjois-Savo, Päijät-Häme, Satakunta, Uusimaa, Varsinais-Suomi


  • Maivita oy #1

Peliriippuvuuden ja läheisriippuvuuden hoito

Mitä on peliriippuvuus?
Peliriippuvuuden tunnistaminen on vaikeaa, koska oireet eivät näy ulospäin samaan tapaan kuin vaikkapa päihderiippuvuudessa. Me suomalaiset pelaammme paljon rahapelejä. Valtaosalle pelaajista rahapelit ovat viihdettä, ajanvietettä tai jopa harrastus. Pelaamisesta haetaan elämään jännitystä tai haaveillaan kenties rikastumisesta. Rahapelit voivat olla myös pakopaikka arjen huolista. Siinä piilee kuitenkin huomattava riski sille, että pelaaminen muutuu riippuvuudeksi.

Peliriippuvaiselle suurin tappio on voitto. Voitto kasvattaa harhakuvitelmaa vielä suuremmista voitoista. Voitot tuovat lähes ”hurmoksellisen” tilan, tappiot taas kiristävät mielialaa ja tunnelmaa. Tästä osansa saavat myös läheiset ihmiset. Peliriippuvaisen elämää ja todellisuutta voisi kutsua ”pelilliseksi utopiaksi”. Pelaamisen toleranssi kasvaa eli on pelattava useammin ja suuremmilla panoksilla tai vietettävä pelin ääressä enemmän aikaa kuin aiemmin. Henkinen riippuvuus pelaamiseen kasvaa. Ennen ajanvietteenä pidetyn asian lopettaminen alkaa olla vaikeaa ja luopuminen tärkeistä asioista on väistämätöntä. Pelaaminen vie aikaa työ- ja perhe-elämältä sekä vapaa-ajan vietolta. Pelaaminen on arka puheenaihe. Peluri valehtelee pelaamisesta, pelaamiseen käytetyistä rahamääristä ja syyttää muita ongelmistaan. Peliriippuvainen ei enää ole läsnä elämässä, vaan hän uppoutuu omaan maailmaansa, pelaamisen maailmaan.

Mitä on läheisriippuvuus?
Läheisriippuvuus on tunne-elämää, psyykeä ja käyttäytymistä muovaava tila, joka voi oireilla hyvin monin eri tavoin. Usein läheisriippuvuuden juuret ovat lapsuuden ihmissuhteissa. Kuitenkin kuka tahansa meistä voi sairastua läheisriippuvuuteen eläessään jonkun voimakkaan ilmiön läheisyydessä. Tällaisia ilmiöitä ovat esimerkiksi päihderiippuvuus, peliriippuvuus, mielenterveyshäiriöt, narsismi, työnarkomania, tunteettomuus, henkinen ja fyysinen väkivalta. Vaikea ihmissuhde voi yhtä hyvin olla kotona, töissä tai muussa yhteisössä. Näissä ihmissuhteissa ei ole tilaa tasavertaiselle vuorovaikutukselle, avoimelle tunteiden ilmaisulle, ristiriitojen rehelliselle käsittelylle tai terveelle kiintymykselle. Reaktiona näihin epäterveisiin ihmissuhteisiin omaksumme selviytymiskeinoja, jotka ennenpitkää aiheuttavat ongelmia meille itsellemme ja lähipiirillemme. Suhtautumisemme itseemme ja toisiin ihmisiin ei ole hyväksyvää ja rakkaudellista vaan pikemminkin kuormittavaa ja hajottavaa.

Neuvomme luottamuksella ja ilman veloitusta kaikissa päihteiden liikakäyttöön, riippuvuuteen ja sen hoitoon liittyvissä asioissa.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos riippuvuus koskettaa elämääsi tavalla tai toisella.

Läheishoito, Läheisriippuvuuden hoito, Läheisriippuvuudesta eroon, Läheisriippuvuushoito, Peliriippuvuuden hoito, Peliriippuvuudesta eroon, Peliriippuvuus hoito, Rahapeliriippuvuuden hoito, Rahapeliriippuvuudesta eroon, Rahapeliriippuvuus hoito.

Maivita oy Mainiementie 29,16900 Lammi

Yhteystiedot

Palvelemme paikallisesti